PROJECT: Tamarisk

Amy and her family had been living in their Plano home for over 25 years, and it came to the point where they were either going to buy a new house or remodel their current one. Amy and her husband made a beautiful life in this house. They raised three kids in it. It was truly their home.

So, they decided to stay and called us to bring their 1978 home into the 21st century.

Having lived in the house for so long, Amy knew exactly how she wanted to improve her space — open up the galley kitchen to the living room and dining room. She also wanted to give the 40-year-old home a makeover — update the style and give it a fresh, clean look that would last for decades to come. We took her suggestions and ran with them, giving her the space of her dreams in the home her family filled with memories.

KITCHEN

The biggest task in the remodel was knocking down the wall that separated Amy’s kitchen from the surrounding primary spaces. Opening up that area brought in an incredible amount of light, which accentuated the white kitchen we designed for her.

 


modern kitchen wall textures

 

WHAT OUR TEAM LOVES

“There’s a moment where the backsplash wraps around the cabinets up to the ceiling and it meets the wood paneling on the adjacent wall. It’s a beautiful meeting of two contrasting materials. I just love it.” — ABBEY, Junior Designer at Beyond Interior Design

 

 


DINING ROOM

When we first entered the house (prior to the remodel), we saw two separate spaces — the dining room and living room — with an entry to the kitchen on your left. The removal of the kitchen wall changed those two adjoining spaces. With one large connected space, we had the opportunity to create a cohesive design that flowed throughout the home.

 

LIVING ROOM

In previous blogs, we’ve talked about the domino effect (if you change one thing, it will often change another). With the kitchen and dining rooms open to the living room, we knew we’d need to update the stairs and fireplace to maintain a fluid aesthetic. To achieve this, we created a custom, sleek fireplace wall and slimmed down the finishings of the staircase.


Love this look?
SHOP IT by clicking any of the before+after photos! 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram